DOODgewoon

DOODgewoon

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 31 januari 2024
14:00 - 16:00

Locatie
Dorpshuis Ons Stedeke

Categorieën Geen Categorieën


Een lezing over “Levenseinde” voor alle belangstellenden, georganiseerd door Viool i.s.m de KBO Op woensdag 31 januari 2024 van 14.00u tot ± 16.00 uur in ons Stedeke.

De heer Jos Vermunt, lid van de werkgroep ‘Identiteit en Zingeving’ van KBO Brabant verzorgt deze lezing.

Levenseinde; voor de één komt het veel te vroeg, voor de ander later en soms zelfs misschien te laat. Praten over het levenseinde, veel mensen vinden het eng, we schuiven het voor ons uit en toch is het belangrijk om er bij stil te staan. Wat zijn de wensen, wat moet ik regelen.

Voor de pauze komen de medische aspecten, welke gerelateerd zijn aan het levenseinde, aan de orde. Het gewone sterven, de medische zorg die het moment van sterven kan beïnvloeden, zoals niet behandelen, palliatieve sedatie, versterven, euthanasie, verblijf in een hospice. En dan is het niet de bedoeling dat ‘er dagen aan het leven worden toegevoegd’, maar juist ‘leven aan de laatste dagen’.

Na de pauze komen onderwerpen aan de orde die u zou kunnen of moeten bespreken met uw naasten. Onder meer waarom het belangrijk is om te praten over uw eigen doodgaan. Het belang van het vastleggen van medische wensen in bijvoorbeeld een levenstestament. Maar ook hele praktische zaken zoals afscheid nemen, de uitvaart en wensen na de dood.

Tenslotte over levensvragen: Hoe kijkt u terug op uw leven? Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood?

https://www.kbo-brabant.nl/

U bent van harte welkom en kunt hiervoor opgeven bij Ine Corstiaensen 0168 320521 of familiecorstiaensen@gmail.com

Reacties zijn gesloten.