Hieronder vindt u allerlei informatie m.b.t. het dorp Langeweg

Hallo beste bezoeker, leuk dat u onze site bezoekt. Benieuwd of de informatie die hier wordt verstrekt over Langeweg interessant genoeg is om onze site ook in de toekomst opnieuw te bezoeken. Maar het is niet de enige site die informatie biedt voor inwoners van Langeweg of andere belangstellenden.
Bezoekt u ook eens de site www.gebiedsplannen.nl. Daar vindt u denken wij ook interessante informatie. Door middel van deze link komt u automatisch op de site.

Veel inwoners van Langeweg vormen een app groep: de Langeweg Alert app.

Deze app is bedoeld om verdachte situaties aan elkaar door te geven, zodat eventueel gereageerd kan worden ter voorkoming van inbraken, vandalisme of andere niet gewenste zaken.
Reageren bestaat uit het aanspreken van de persoon in kwestie: Kan ik u helpen, Zoekt u iets? Zorg ervoor dat je niet alleen bent.
Gevonden voorwerpen / huisdieren kunnen ook gemeld worden. 

De beheerders van de app houden strak in de gaten dat de app alleen voor dit doel gebruikt wordt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling deze app voor andere activiteiten te gebruiken, met als risico afbreuk van het oorspronkelijke doel.
Ook bedankjes en loftuitingen zijn niet nodig en ongewenst in deze groep.

Aanmelden kan via e-mail aan de wijkvereniging: wijkvereniginglangeweg@gmail.com
Graag voor- en achternaam, mobiel telefoonnummer en huisadres doorgeven.

Dorpshuis Ons Stedeke biedt onderdak aan verenigingen en losse gebruikers die wekelijks of maandelijks hun hobby uitoefenen.
Ook biedt Ons Stedeke ruimte aan een groot aantal incidentele gebruikers, van de gemeente Moerdijk of een condoleancebijeenkomst tot het verjaardagfeestje van oma.

Ons Stedeke biedt twee grote en twee kleine zalen en, voor de vaste gebruikers, voldoende ruimte voor opslag van spullen.  

Commerciële exploitatie van dorpshuis Ons Stedeke in Langeweg bleek niet langer haalbaar. Daarom wordt het gebouw sinds september 2008 uitgebaat door een beheerstichting. De stichting bestaat uit een bestuur en werkt met vrijwilligers. Op dit moment zijn drie bestuursleden en drie vrijwilligers, alsmede twee oproepkracht vrijwilligers, actief om de hurende verenigingen een thuis te bieden.

De beheerstichting zet zich alleen in voor activiteiten in Ons Stedeke of op het terrein van Ons Stedeke.
De eerste prioriteit ligt bij het plaats bieden aan verenigingen om samen te komen, om te repeteren, om te ontmoeten, om te vieren, enzovoorts.

Ons Stedeke is als Dorpshuis gebonden aan de regel- en wetgeving omtrent de horeca in Dorpshuizen.

De mogelijkheid bestaat om verenigingsfeesten, kinderfeestjes, kleinere familiefeesten of vriendenfeestjes al dan niet met deels zelfverzorging in Ons Stedeke te organiseren. Bij voorkeur laten we de catering verzorgen door eeterij/feesterij de Droom te Langeweg.

Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met ons bestuurslid,  Chris Toebak, telefoonnummer 06 – 10435009.

Mensen die zich bovengemiddeld op vrijwillige basis inzetten of  hebben ingezet voor de Langewegse gemeenschap en/of voor verenigingen, clubs of instellingen kunnen genomineerd worden voor de onderscheiding “Vriend van Langeweg”.  Het comité “Vrienden van Langeweg” beoordeelt de aanvragen en zorgt voor uitvoering van de toekenning met alle daarbij behorende formaliteiten. Het comité is een onderdeel van de wijkvereniging.
Comité Vrienden van Langeweg:
Voorzitter: Mart Scheepers
Secretaris: Caroline Schrauwen
Informatie en nominaties bij bovengenoemde personen of wijkvereniginglangeweg@gmail.com.

Toegekende onderscheidingen:

2022
Mia Damen
2020
Toos van Nispen
John van Opdorp
Joke van Ginneke
2019
Corry van Minderhout
Jolanda Aanraad
Burgemeester Jac Klijs
Lisette de Kort
Nelly Martens (postuum)

 

In het Huis van de Wijk is iedereen welkom. Het Huis van de Wijk verbindt inwoners, vrijwilligers en professionals die elkaar verder kunnen helpen.
Het is een centrale plek waar jong en oud mogen binnenlopen, meedoen en meedenken. Inwoners, vrijwilligers en organisaties organiseren allerlei activiteiten. Ook zijn er verschillende informatieve momenten. Je kunt er terecht voor informatie, advies of hulpvragen aan de wijkagent, de sociaal werker, wijkzuster en andere professionals. Daarnaast is iedereen die behoefte heeft aan gezelschap van harte welkom! Het doel is levendige kernen te behouden waar ondersteuning voor inwoners dichtbij aanwezig is. Binnen een Huis van de Wijk is een basisteam actief dat bestaat uit Woonkwartier, Gemeente Moerdijk en Surplus.

Elke eerste dinsdagmorgen van de maand is de Sociaal werkster Romelia Simon van Langeweg die de vlaggendraagster is van het Huis van de Wijk aanwezig. Heb je wensen, zin in een bakje koffie of praatje, een vraag, een zorg? Wees welkom.

Vind je binnen stappen toch spannend? Bel of mail Romelia dan zorgt ze voor een afspraak die wat meer bij jou past.


Romelia Simon:
romelia.simon@surplus.nl

06-23169662

Huidige activiteiten van Huis van de Wijk in Langeweg:

  • Elke eerste dinsdagmorgen van de maand van 9:00-11:00 vrije inloop, Romelia Simon is dan aanwezig en zal alle vragen voor de wijkzuster, gemeente, wijkagent en woonkwartier ook graag ontvangen en zoveel mogelijk beantwoorden.
  • Initieren en ondersteunen van een Werkgroep Sociale Zaken dat geregeld bij elkaar komt en onderwerpen als het onderwijs, het groen, sociale activiteiten, maar ook  eenzaamheid, zorgen, nieuwe initiatieven met elkaar bespreekt. Wilt je het eens bijwonen? Wees welkom en neem contact op met Romelia.

vakantieperiode:

  • 7 juni: GEEN huis van de wijk
  • 5 juli: Wel huis van de wijk
  • 2 augustus: GEEN huis van de wijk
  • 6 september: GEEN huis van de wijk
  • 4 oktober: Wel huis van de wijk

 

Hieronder een afbeelding van onze Langewegse vlag. Bij speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld Carnaval of Koningsdag, mag u met deze vlag ‘vlaggen’.
Vlaggen zijn te bestellen via lj.vangils@home.nl en kosten €10,=

Vind hier meer informatie over de gemeente Moerdijk

Hieronder vindt u de afvalwijzer van 2022 voor het dorp Langeweg. Woont u in het buitengebied, kan het zijn dat enkele zaken afwijken. kijk op de afvalwijzer om uw eigen situatie goed in kaart te brengen. Ziet u hieronder een grijs vlak, klik dan hier om de afvalwijzer te openen.

Bij de Zuiddijk 2H is een minibieb geplaatst.

Je kunt hier gratis boeken ruilen om te lezen.