Nieuws / Mededelingen

dagtochtje Senioren 31 mei

Op gaan de senioren (55+) met de bus een dagje op stap.

Het dagprogramma is als volgt:

Vertrek om 8.45 u vanaf  de Mariakapel.

Wij rijden naar Maarsbergen, een plaats op de Utrechtse Heuvelrug , gelegen in het hart van Nederland.

We worden door de familie Van Wolfswinkel ontvangen op hun Kaas-, Museum- en Partyboerderij “De Weistaar” met koffie/thee en gebak. Naast dat zij ons vertellen over het maken van kaas, boter en karnemelk kunnen wij het ook proeven.

Daarna krijgen wij de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het kaas- en botermuseum. In het oud Hollandse winkeltje kan men terecht om iets lekkers te kopen

Wij zullen in de Weistaar ook kunnen genieten van een heerlijke koffietafel alvorens wij met het middagprogramma starten.

Het middagprogramma is een rondrit met touringcar onder leiding van een gids. Dit wordt een schitterende tocht door de Utrechtse Heuvelrug. Zo komen wij meer te  weten over de slag bij Arnhem, de Amerongse Bovenpolder en komen wij langs het huis van Keizer Wilhelm en Kasteel Zuylenstein.

Na de rondrit komen wij weer bij de Boerderij Weistaar voor een sanitaire stop. Men kan hier uiteraard ook -voor eigen rekening – een consumptie nemen alvorens wij naar het adres rijden waar voor ons een heerlijk diner klaar staat (3 gangen).

Voor deelname aan deze busreis kan men zich vóór 10 mei 2023 aanmelden door overmaking van € 50,– per persoon op bankrekening NL88RABO 0132 596 113 onder vermelding van busreis 2023.

Fietsen voor de liefhebbers,

Ja, we beginnen weer: fietsen 50+-ers

Het voorjaar is weer begonnen, dus tijd om er weer gezellig samen fietsend op uit te trekken. We vertrekken vanaf de Beatrixboom in Langeweg, naast de voormalige kerk, als het niet regent, vanaf 5 april 2023 wekelijks op woensdagmiddag, om 13.30 uur. Je hoeft je tevoren niet aan te melden. Gewoon op tijd met je (elektrische) fiets aanwezig zijn is voldoende. We rijden gemiddeld zo’n 15 tot 18 km per uur. Na ongeveer 5 kwartier wordt er altijd ’n pauze ingelast (in ’n horecagelegenheid) en drinken we gezellig koffie/thee of wat anders, met vaak (gewoon bourgondisch) iets lekkers er bij. Bij warm weer pakken we onderweg ook nog wel eens graag een (soft)ijsje mee. We proberen altijd zo rond 16.45 uur weer terug in Langeweg te zijn. Meestal rijden we totaal zo tussen de 35 en 40 km. We wisselen regelmatig spontaan wie naast wie rijdt. We kunnen dus onderweg heerlijk bijkletsen over van alles en nog wat.

Ook zin om mee te gaan fietsen? Dan zien we je graag vanaf 5 april (of later) op woensdagmiddag om 13.30 uur bij de Beatrixboom.

Heb je nog vragen? Informatie bij Ad van Geel 06 – 51 16 88 14

Langeweg 1976 deel 1