2B-CONSTRUCTIONS

Onder deze naam, dus: 2B-contructions, spreek uit als ‘Two Bee-constructions’, heeft Bas Buijk een mechanical engineering bureau. De 2 ‘B’-s komen dus van Bas Buijk.
Eerst iets persoonlijks over Bas en zijn partner.

Bas woont samen met zijn vriendin Esra Bakker, sinds ongeveer twee jaar, in Langeweg en wel in de Daniëlstraat op nummer 10. Bas is geboren in Roosendaal en Esra in Raamsdonk. Esra is werkzaam als pedagogisch medewerkster bij een bso kinderopvangorganisatie in Etten-Leur. Dat ze samen graag wat extra voor ‘ons dorp’ willen betekenen, is al eerder gebleken. Bas en Esra hebben tijdens de zware Corona-maatregelen samen zorg gedragen voor de organisatie van de destijds gehouden digitale Bingo. Dit was een enorm succes en leverde hen vele dankbare wensen en mooie herinneringen op. Daarnaast hebben ze zo ook al aardig wat mede-inwoners van Langeweg leren kennen. Bas en Esra melden gelijk ook heugelijk nieuws: ze gaan volgend jaar in het huwelijk treden.
Onderstaand wat meer over de ‘onderneming’ van Bas.
Als ‘slogan’ bij zijn adviesbureau gebruikt Bas: ‘Let’s build it together’ Laten we samen bouwen en hij voegt daaraan toe: 100% maatwerk, korte lijntjes en directe communicatie.
Op zijn website opent Bas als volgt:
Waar Bas Buijk binnen komt, ontstaat een gezonde werkersmentaliteit. Bas Buijk is een energieke, creatieve geest die lef, praktijkervaring en gezond verstand in de juiste dosis combineert.

Wat is 2B-constructions, dus het mechanical engineering bureau nu feitelijk voor een bedrijf?
Bas verwoordt het samengevat als volgt: het bedenken, tekenen en ontwerpen van (staal) constructies. Bas heeft onder andere robots gemaakt voor een productielijn van een chocolade patisserie. Een ander voorbeeld maar dan in staal: Bas heeft de staalconstructie van bijvoorbeeld Skydive Roosendaal bedacht, ontworpen en getekend. Ook heeft Bas voor de betoncentrale ‘de Dintel’ in Standaardbuiten de bordessen bovenop deze betoncentrale ontworpen en getekend. Bas is veelal werkzaam in Nederland en voor Nederlandse bedrijven, maar hij is ook regelmatig in het buitenland actief. Zo was hij in Mexico, Australië en Dubai om waterinstallaties te (laten) plaatsen, naar zijn ontwerp, voor nierdialyse-apparatuur (die overigens in Sprundel wordt gemaakt). Daarnaast was Bas ook actief bij diverse waterinstallaties voor energiecentrales. Uiteraard pakt Bas ook kleine projecten aan, denk hierbij aan het bedenken, tekenen en eventueel ook (laten) uitvoeren van carports, industriële trappen en deuren, productielijnen voor hekken op straat en bij tuinen. Bas regelt ook het galvaniseren van diverse staal- en/of ijzerwerken. Voor een aantal uren per week is Bas nog in loondienst bij Drent-techniek te Etten-Leur. Sinds de afgelopen Coronatijd is Bas daar ook, in eerste instantie ’n beetje noodgedwongen, bezig geweest met het ontwerpen en tekenen van privé-zwembaden (denk hierbij bijvoorbeeld aan de maat 10 x 4 meter).

De planning was er in 2021 ongeveer 5 te verkopen, maar het zijn er uiteindelijk 12 geworden. Voor 2022 is nu de lat wat hoger gelegd en wordt gestreefd naar ongeveer 20 zwembaden.
Nog enkele andere noemenswaardige klanten/projecten van Bas:
voor Defensie heeft hij de automatisering ontworpen voor de nieuwe JSF jachtvliegtuigen (de vervanger van de F-16’s) die op vliegveld Woensdrecht zijn gestationeerd. Voor de Marine in Den Helder heeft hij de productielijn voor het board-geschut bedacht en getekend en in de hangars van KLM op Schiphol komen de glaswassers uit zijn koker.
Tot slot: Bas vindt het, Esra overigens ook, fijn vertoeven/wonen in Langeweg. Naast dat ze graag de mede-inwoners leren kennen, zoekt Bas ook samenwerking met andere Langewegse ondernemers, ZZP-ers en bedrijven. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan aannemers, lassers, bouw- en installatiebedrijven en architecten. Dus …
Wil je meer informatie?
Neem gerust contact op met Bas Buijk 06-42394690 of mail naar:
bas.buijk@2b-constructions.nl
Zie ook de website van Bas:
www.2b-constructions.nl