Pedicure met eigen salon in Langeweg

We hebben er in Langeweg weer een ondernemer bij!

Jeanne Kapitein heeft in oktober 2020 haar opleiding als pedicure afgerond en heeft sindsdien haar eigen pedicure-salon ingericht op de eerste verdieping van hun woning, Kloosterlaan 5a te Langeweg (schuin tegenover de voormalige H. Hartkerk).

Jeanne is aangesloten bij Pro-voet, één van de meest bekende pedicure-brancheorganisaties. Na 16 jaar in verschillende administratieve functies bij het primair onderwijs binnen de scholen van Stichting De Waarden te hebben gewerkt, heeft Jeanne gekozen om wat anders te gaan doen en is ze heel bewust een erkende opleiding voor pedicure gaan volgen. Het was een pittige opleiding, met vijf examenonderdelen, die nogal wat medische kennis vereist. Het was dus flink ‘aanpoten’. Jeanne wil immers wel de noodzakelijke kwaliteit in haar werk brengen.
Jeanne werkt bij voorkeur graag in haar eigen salon, maar is ook bereid als het voor cliënten bezwaarlijk is naar haar salon te komen, om ambulant de pedicure-behandeling te verzorgen, dus bij u aan huis. Inmiddels mag ze al aardig wat inwoners van Langeweg en directe omgeving tot haar klantenkring rekenen. Kort geleden heeft ze ook een deel van het klantenbestand van een pedicure uit Oudenbosch, die noodgedwongen haar praktijk moest beëindigen, overgenomen. In verband met dit laatste, is Jeanne nu op vrijdagen de gehele dag in Oudenbosch werkzaam.
Onlangs is Jeanne als aanvulling op haar opleiding en haar wens om optimale kwaliteit te leveren, gestart met de tweede module medische opleiding ’specialistische technieken’. Deze module omvat extra aandacht voor onder andere nagelreparatie en -regulatie (beugeltechnieken en dergelijke). Voor de duidelijkheid: hiermee is Jeanne (nog) geen Medisch pedicure.
Als je nu denkt dat dit het is, dan heb je het verkeerd! Naast het pedicurewerk doet Jeanne er nog enkele dingen naast. Zo verzorgt ze ook behandelingen met gel-nagellak. Deze wordt dan door Jeanne in verschillende lagen op de nagels van de handen en/of de tenen aangebracht. Voordeel van deze behandeling is dat de nagellak zeker 3 tot 4 weken hartstikke mooi er op blijft zitten. Daarnaast heeft Jeanne ook een cursus gevolgd voor waxen. Jeanne verzorgt ook hiervoor behandelingen, maar beperkt zich hierbij tot gezicht, onderbenen en/of voeten. Jeanne heeft ook enkele jonge mannen als klant die regelmatig hun rug laten waxen.
Tot slot meldt Jeanne dat ze tijdens de laatste lockdown, toen haar salon noodgedwongen gesloten moest blijven, een cursus massage heeft gevolgd. Je moet de behandelingen die ze in dit kader doet, zien als verwenmassage en ze masseert alleen de onderbenen en/of de voeten. Deze behandelt ze dan gelijktijdig met lotions, warme handdoeken en crèmes.
Een complete pedicure behandeling, inclusief controle teennagels, knippen teennagels, eelt verwijderen, controle/behandeling ingroeiende teennagels, enzovoorts: € 25,00.
Heb je alleen last van bijvoorbeeld ingroeiende teennagels of een likdoorn of een kloof, dan is een deelbehandeling mogelijk: € 17,50.
Jeanne werkt altijd op afspraak: 06-37272803 of jeanne@pedicurelangeweg.nl
Nadere informatie is te vinden op haar facebookpagina en Instagram: pedicurelangeweg