Natuurgeneeskundig praktijk Top 2 Toe 4 You

Sinds november 2021 wonen mijn vriend Erik en ik Bonny op de Zuiddijk 2e en vanaf dag één voelen we ons hier helemaal thuis. We komen beiden uit de stad maar we hebben altijd een voorkeur gehad voor rust, ruimte en natuur. Dat hebben we gevonden hier in het fijne Langeweg. Natuurlijk gaan we soms ook richting de stad waar veel van onze familie en vrienden wonen. Toch zijn we altijd weer blij als we lekker terug naar huis rijden. We zijn het er dan ook unaniem over eens dat we niet meer in een stad willen wonen.

Ik ben echt een buitenmens en het in de natuur zijn vind ik heerlijk. Daarnaast houdt het mij in balans. Al van jongs af aan ben ik altijd veel met gezondheid bezig geweest, vooral hoe je op een natuurlijke wijze gezond kunt blijven of weer kunt worden. Hierin heb ik veel geprobeerd en uitgezocht. Toch blijf ik hierin ook altijd leren. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de zorg. Van terminale zorg tot kraamzorg en bijna alles wat daartussen ligt, heb ik gedaan. Altijd heb ik het belangrijk gevonden om werk te doen dat er toe doet. Hoe dankbaar het werken in de zorg ook was, toch miste ik daar iets.

Uiteindelijk ben ik in 2010 begonnen met een HBO beroepsopleiding voetreflextherapie. Superinteressant hoe alle systemen, organen, maar ook de psychische processen van een persoon hiermee beïnvloed kunnen worden. Hierna heb ik nog een opleiding tot detox coach gevolgd, want dat een verontreinigd lichaam een bron van ziekten is, was mij toen al duidelijk. Naast voetreflextherapie ondersteun ik mensen dan ook bij detoxprogramma’s. Het ontgiften van je lichaam is bij uitstek geschikt als je klachten hebt. Tevens heb ik mij verder geschoold in voeding en hoe je ook dit in kunt zetten om de gezondheid te verbeteren. Alles om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

De naam van mijn natuurgeneeskundig praktijk is Top2toe4you. Van top tot teen kun je dan ook bij mij terecht. Veel klachten kunnen via de voeten worden verbeterd, maar ook op het gebied van voeding is vaak veel winst te behalen. Om precies uit te zoeken welke voeding past bij mijn cliënten test ik dat met regelmaat uit d.m.v. spiertesten. Dit is een techniek uit de kinesiologie die feilloos werkt. De cliënt houdt een arm gestrekt en ik stel dan een vraag. Door de tegendruk die de arm geeft, vertelt het lichaam ons alles wat we willen weten. Dit werkt trouwens niet alleen op het gebied van voeding, maar is veel breder inzetbaar. Helaas werkt het tijdelijk als we slechts alleen naar de symptomen van de klachten kijken. De klachten laten namelijk zien dat er ergens een onbalans ontstaan is. Door de klachten probeert het lichaam de onbalans te herstellen, maar als alleen de klacht weggenomen wordt, gaat het zijn doel voorbij.

In mijn praktijk, gelegen in de tuin naast ons huis, werk ik holistisch en kijk ik niet alleen naar de klacht, maar ook naar de mogelijke oorzaken. Er wordt gekeken naar alle factoren die de persoon beïnvloeden. Een stukje bewustwording is hierin dan ook erg belangrijk. Vaak weet een persoon zelf prima wat er niet lekker loopt, maar lukt het niet daar structurele veranderingen in aan te brengen. Graag ondersteun ik de persoon daarin met coaching. De coachingsgesprekken kunnen zowel in de praktijk als wandelend plaatsvinden. We gaan hierin op zoek naar waar de persoon tegenaan loopt, maar ook waarin een persoon kan groeien en wat deze eventueel los mag laten. Hiervoor zet ik verschillende technieken in.

Omdat veel klachten een uiting zijn van onbewuste processen, waar ook ik mij bewust van ben, ben ik momenteel bezig met een HBO beroepsopleiding tot psychosociaal therapeut. Ik zit nu, 2023, in mijn 2e jaar. Dit is een prachtige aanvulling op alles wat ik in mijn praktijk al doe. Ik groei erdoor zowel als mens als therapeut.

Het lichaam is veel wijzer dan wij denken en we hoeven alleen maar de juiste omstandigheden te creëren om weer gezond en energiek te worden. Hierbij ondersteun ik dan ook graag. Laat mij weten wat ik voor jou kan betekenen. Ook kun je bij mij preventief terecht. Door het zelfgenezend vermogen te ondersteunen voorkom je klachten en zorg je dat je energiek en in balans blijft. Bereikbaar ben ik op 06-29774835, info@top2toe4you.com of neem een kijkje op de site www.top2toe4you.com.

Vriendelijke groet,
Bonny Carton