Nieuwe houtsnippers op wandelpaden in Patersbos

Nieuwe houtsnippers op wandelpaden in Patersbos

Zaterdag 9 april jongstleden was het dan zover. Een aantal Langewegse vrijwilligers hebben die ochtend vanaf 9.00 uur alle wandelpaden in het Patersbos, dit is het bos achter de begraafplaats en naast het evenementveldje voorbij sportzaal De Waai, voorzien van nieuwe houtsnippers. Hierdoor is het weer heerlijk wandelen in het Patersbos, ook bij wat vochtiger weer.

Het Patersbos dat vroeger eigendom was van de paters Kapucijnen, is met de verkoop van de kerk en de er aan vast gebouwde, dus bijbehorende, woning, overgedragen aan Emmaus Langeweg. De houtsnippers zijn gekocht door Emmaus. Bewoners van Emmaus Langeweg maken regelmatig gebruik van dit patersbos, maar op woensdag- en zaterdagmiddag, tijdens de openingstijden verkoop bij Emmaus, is/wordt dit bos ook opengesteld voor andere belangstellenden en bezoekers. Gelukkig mogen ook de kinderen van de Mariaschool regelmatig in het bos kennis op doen, onder andere bij het insectenhotel.

Helaas zien we dat dit bos ook regelmatig wordt gebruikt als honden uitlaatterrein, maar dit is dus niet de bedoeling. Het Patersbos is geen gemeentelijk eigendom, maar is particulier eigendom van Emmaus Langeweg. Laten we er dus met z’n allen zuinig op zijn, er geen rotzooi achterlaten en het bos alleen ingaan op de genoemde openingstijden.

Rond 10.30 uur was de klus geklaard en hebben we nog heerlijk genoten van de koffie met koek bij Emmaus.

Reacties zijn gesloten.

Een initiatief van wijkvereniging Langeweg
De foto's op deze site zijn allen geplaatst met toestemming van de rechthebbenden.
Deze site of delen ervan mogen niet gekopieerd worden zonder schrifelijke toestemming