Van Mariaschool naar Hoeksteen.

Van Mariaschool naar Hoeksteen.

Elke einde is het begin van iets nieuws……

5 september was het dan zover, de kinderen van de Mariaschool gingen voor hun eerste schooldag naar hun nieuwe school. De meeste kinderen zijn overgegaan naar de Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek. In de vorige edities van Ons Dorpshart gaven wij jullie altijd een korte inkijk op de school. Ook nu willen wij jullie mee laten genieten van de avonturen op de Hoeksteen.

Terug naar 5 september, een super spannende dag, voor zowel de kinderen als de ouders. Een aantal kinderen gingen vol goede moed al op de fiets naar school, het was tenslotte prachtig weer. Aangekomen op het schoolplein stonden de juffen en de meester van de bovenbouwunit ons al op te wachten. De kinderen werden allemaal hartelijk ontvangen met een glaasje ‘champagne’ en samen hebben ze proostend het nieuwe schooljaar geopend. Hierna mochten de ouders nog even in de klas kijken van hun kind, erg fijn om zo ook als ouders te starten. De eerste week stond in het teken van elkaar leren kennen en al snel werden de eerst ‘speel’afspraakjes gemaakt met de kinderen uit Zevenbergschen Hoek.

Ook binnen het onderwijs is wat veranderd, de klassen zijn geen  echte klassen meer maar units geworden, dat ziet er als volgt uit:

Unit 1 Onderbouw, hierin zitten groep 1, 2 en 3
Unit 2 Middenbouw, hierin zitten groep 4, 5 en 6
Unit 3 Bovenbouw, hierin zitten groep 7 en 8

De kinderen zitten nu met meerdere jaren bij elkaar en gaan zo ook meer van andere leerjaren leren.

Naast taal, spelling, rekenen etc. hebben de kinderen in hun 2e week al een breakdance voorstelling gegeven en een aantal workshops gevolgd.

Kort gezegd: de kinderen zijn gestart op hun nieuwe school en ze gaan er samen een mooi schooljaar van maken!

Reacties zijn gesloten.

Met trots ondersteund door WordPress | Thema: Stacy door SpiceThemes